URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Gestoofde rendangballetjes met paksoi
 Hoofdgerecht
 4 porties
 15 min.
 Hartig/Kruidig
 Wokken/Bakken
 Oosters
Ingredienten - voor 4 personen
  • 200 gr. notenrijst
  • 1 struik paksoi
  • 2 el. olijfolie
  • 12 runderballetjes
  • 100 gr. boemboe rendang
  • 200 ml. kokosmelk
  • Bereidingswijze

    Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de runderballetjes in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min. Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel 5 min. stoven. Serveer de stoof met de rijst.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 520 kcal / Eiwit 21 gr. / Vet 33 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 19 gr.